Oszd meg!

2010. április 10., szombat

Köleskrokett

Még nem sok mindent csináltam kölesből, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljam. Egy vegetáriánus szakácskönyvből láttam az ötletet, de változtattam rajta a mi ízlésünknek megfelelően. A köles állítólag nagyon jó lúgosító.
Nagyon fincsi lett. Többször is készíteni fogom.


Hozzávalók:
kb. 150-200 gramm köles, petrezselyemzöld, 1 kis snidling, 2 lapos evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál szójaszósz, egy kis só, zsemlemorzsa, egy tojás. Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A kölest bő vízben többször átmosom, addig míg a víz, amibe felteszem főni, teljesen átlátszó nem lesz, utána egy icipici olajra rádobom a kölest, átforrósítom, majd felengedem sós vízzel és főni hagyom (kb. 2,5-szeres mennyiségű vízbe). Ha megfőtt, hozzákeverem a vágott petrezselyemzöldet, a snidlinget, a lisztet, a szójaszószt, sót, a tojás sárgáját és egy pici zsemlemorzsát, majd ezt követően felverem a tojás fehérjét és lazán beleforgatom. Rudakat formázok belőle, amit zsemlemorzsába forgatok. Forró olajban kisütöm.

Kettévágva:


Sütés előtt:

3 megjegyzés:

  1. Annyira guszta! Miért nem nevezel vele a VKF-re? Most épp a gabona a téma, szóval jól jönne! Még soha nem kóstoltam kölest, de kipróbálnám...

    VálaszTörlés
  2. Tetszik ez a recept, bevallom eszembe nem jutott volna, hogy krokettet készítsek kölesből :).
    Ki is fogom próbálni, nagyon jó!

    VálaszTörlés
  3. Nagyom guszták, és biztosan finomak is a krokettjeid.Még én sem ettem kölest, de szívesen megkóstolnám.:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails