Oszd meg!

2010. április 9., péntek

Keksztekercs



Én így készítem:

Kakaós tészta:
25 dkg darált háztartási kekszhez hozzákeverek 15 dkg porcukrot, 10 dkg margarint, 2 evőkanál kakaót, kb. 1 dl tejet (van, aki kávét és rumot is tesz bele, én általában nem szoktam).
A hozzávalókat összegyúrom.
Krém: 1 rama margarint kikeverek habosra kb. 15-20 dkg porcukorral.

A kakaós tésztát zsírpapíron kinyújtom (ha ragad, porcukrozom), rákenem a fehér krémet, és feltekerem. Hideg hűtőbe teszem, megvárom, míg megdermed jól, és utána szeletelem, de csak közvetlenül tálalás előtt, mert hamar szétlöttyed.

Nagyon fincsi, szeretjük, de én most a magas kalóriatartalma miatt csak kóstolóba fogyasztottam.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Én is imádom, és a fehér krémbe kókuszreszeléket is szoktam tenni.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! Imádom!...én is kókuszosan szoktam csinálni.

    VálaszTörlés
  3. Nem is láttam még ilyen szépen sikerült keksz tekercset!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :)
    Legközelebb lehet, hogy én is kipróbálom kókuszreszelékkel, nem is gondoltam, hogy valaki azt is tesz bele! Köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails