Oszd meg!

2010. április 8., csütörtök

Húsvéti kalács koszorú



Bevált kalácsreceptemet használtam ehhez a koszorúhoz. A recept itt található.
Ez annyira lágy és foszlós tészta, hogy karima nélküli sütését nem is javaslom, mert ellapul sütés közben.
A kalácskoszorút most kuglófsütőbe tettem, megkentem tojássárgájával, és magokat szórtam rá: szotyolát, szezámmagot, mandulát, lenmagot.
Nagyon finom volt, igazi vajjal a legfinomabb.




A maradék tésztából pedig egy kis nyuszit formáztam, mazsolából van a szeme, orra, szája és a gombja, de erre vigyázni kell, mert könnyen megég.
Sütés után már nem fényképeztem, mert annyira megkelt a tészta, hogy sajnos kiszakadt a nyuszika pocakja. :(




Végül ha már húsvét, legyen még több nyuszi: egy kis színfolt a kisfiam vacsorájában:

3 megjegyzés:

  1. De vártam már az új bejegyzést....remélem nem volt baj, hogy nem jelentkeztél?!
    A kalács természetesen meseszép!!!

    VálaszTörlés
  2. En is gondolkodtam mar,hogy hova tuntel!Szoval ilyen szepsegeket gyartottal sunyiban!?:))Nagyon szep.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Köszönöm. :) Nem volt semmi baj, szerencsére, csak annyi de annyi munka van mostanában, hogy keveset tudok a Gasztroboszi-ra írni.
    Többnyire csak látogatok, még kommentelni sem mindig van időm, csak csendben nézem a szépségeiteket! :) (általában másik google fiókkal vagyok bejelentkezve, néha lusta is vagyok váltogatni. :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails