Oszd meg!

2009. december 20., vasárnap

Mézes puszedli

Gizinél láttam egyik héten mézes puszedlit, ő pedig Kiskuktánál látta. Én még sosem csináltam, mindig boltit szoktunk venni, gondoltam, itt az idő, én is megpróbálom. Eddig azt hittem, hogy valami ördöngősség, de most látom, hogy nem az. Fincsi, puha lett.

Hozzávalók:
12,5 dkg margarin, 12,5 dkg méz, 3 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 púpos evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve, 45 dkg liszt, fél csomag sütőpor, csipet só, mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt szegfűszeg, fahéj ...)
Tetejére: 100 gr ét tortabevonó, kb. 30 gramm margarin

Elkészítés:
A margarint és a mézet egy edénybe teszem, és szépen lassan felmelegítem. Ezt követően a tojássárgáját a cukorral kikeverem habosra, majd hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat és a citromlevet, és jól összekeverem.
Külön összekeverem a szilárd hozzávalókat: a lisztet a sóval, a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a mézes masszába teszem. Lágy tészta lesz belőle. Golyókat formálok belőle, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakom, és kisütöm. Hamar megsül.
(Hopsz, majdnem elfelejtettem, az eredeti recept szerint egy napig kell a tésztát pihentetni a hűtőben, én nem tettem, de így is okés lett) :))
Ha kihűlt harmadannyi margarinnal megolvasztott étcsokiba mártom.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek!!! Én az év bármely szakában szeretem:))))

    VálaszTörlés
  2. Guszták és szépek!! Látom még a szívedet is beletetted.:) Én is azt hittem milyen nehéz lehet megsütni, de szerencsére tévedtem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csinosak lettek:) Ünnepek után kipróbálom, mert mi is mindig boltit veszünk, de mostanában olyan fura utó íze van. De jó hogy írtad, hogy nem ördöngösség, mert mindig féltem tőle:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépre sikeredtek és gondolom finomak is. Kipróbálom.:))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták lettek! Én is ezt a receptet használtam, tényleg isteni :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek! És jó hogy tudom már, hogy csak sima lisztel is működik, mert már kérdezték, de én mindig vegyesen készítettem.

    VálaszTörlés
  7. Off: Játszani hívnálak, nézz be hozzám légyszi!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek! A szívek a tetején....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails