
Hozzávalók:
kb. 40-50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), fél kispohár tejföl, kb. 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, pirospaprika, liszt
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzöm, közben elkészítem a rántásos habarást:
Egy kis olajban megpirítom a lisztet, majd ráreszelem a fokhagymát, ha kicsit kihűlt, rászórom a pirospaprikát, felöntöm egy kis vízzel, majd belekeverem a tejet és a tejfölt. Ha megfőtt a zöldbab, belekeverem ezt a rántást, és még egyet-kettőt rottyantok rajta.
Sajttal töltött baconbe tekert virslivel tálaltam. Ennek receptje itt.
kb. 40-50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), fél kispohár tejföl, kb. 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, pirospaprika, liszt
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzöm, közben elkészítem a rántásos habarást:
Egy kis olajban megpirítom a lisztet, majd ráreszelem a fokhagymát, ha kicsit kihűlt, rászórom a pirospaprikát, felöntöm egy kis vízzel, majd belekeverem a tejet és a tejfölt. Ha megfőtt a zöldbab, belekeverem ezt a rántást, és még egyet-kettőt rottyantok rajta.
Sajttal töltött baconbe tekert virslivel tálaltam. Ennek receptje itt.
Hú de régen főztem már zöldbab főzeléket. Köszi hogy eszembe juttattad!! És a virsli is isteni lehetett hozzá.
VálaszTörlésNéz be hozzám kérlek.
VálaszTörlés