Hát, ilyent is most csináltam először, a Kinder buenot, fincsi süti, csak jó kalóriadús.
Hozzávalók:
6 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt (én icipicit többet tettem bele), 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor, 15 dkg apróra vágott dió (ezt én kihagytam), kb. fél üveg mogyorókrém, négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez: fél liter tej, 25 dkg cukor, 6 db tojás sárgája, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg étcsoki, 25 dkg margarin, 2 dl tejszín
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet a sütőporral és a zsemlemorzsát. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. A tésztát ezután megkenjük a mogyorókrémmel. Ha langyos a tészta, akkor könnyebben ráolvad a mogyorókrém.
Utána elkészítjük a krémet: A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet egy kevés tejjel simára keverünk. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgáját-pudingporos krémhez öntjük, és folyamatos keverés mellett összefőzzük, hogy sűrű legyen. A krémet ezután elfelezzük, az egyik feléhez hozzátördeljük a csoki darabokat. A két krémhez ezután hozzáadjuk a 25 dkg margarint elfelezve.
A mogyorókrémes rétegre rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, majd a csokis krémet tesszük rá, végül a tetejére a 2 dl tejből vert kemény habot. Én Hulalával csináltam.
(Mégha sokan ellenzik is, én most kipróbáltam, mert kíváncsi voltam, vajon tart-e. Az igazi tejszínhabbal az a bajom, hogy még felverni sem tudom, összefut :(((((
Készül a Kinder bueno:
Hűha, micsoda gyönyörűséget találok itt errefelé! Nagon klassz, gusztusos süti! :-))
VálaszTörlésA habfixáló nem jó, legutóbb nekem is összeugrott tőle a tejszín. Pedig eddig tudtam használni.
Nem az lehet a gond, hogy túl sokáig vered a habot? Mert akkor már félig átmegy vajba, és akkor tényleg csomós lesz. Én azzal próbálkozom, hogy csak nagyon rövid ideig verem a habverővel, inkább legyen egy kicsit lágyabb, de így nem ugrik össze. A Tesco gazdaságos dobozos tejszínt használtam legutóbb a habrolóhoz. Ha mégis rászánod magad és újra megpróbálod, szerintem még így meg lehetne kísérelni. :-))
Húha, de klassz!! Elmentettem! Köszi!!
VálaszTörlésCsodaszép! :)
VálaszTörlésNekem addig ugrott össze a tejszínem, amíg nem vártam be az előírt hűtési időt. Azóta inkább 2 napig pihentetem a dobozt a frigóban, és csak utána verem fel. Én egyébként Millit használok, literes 30%-ost, nincs vele ilyen problémám, nagyon keményre, simára verhető.
Nagyon szép lett, de igaza van Egycsipetnek és Yasminnak, alapos hűtés, kissé felver, habfix bele,aztán tovább ver és kész. Én egyszer próbáltam a Hulalát, szörnyű volt az íze, és benne van a fél periódusos rendszer. Inkább ne mérgezd magadat. Egyébként ha dl-ként 1-2 gr. zselatinnal megfogod a tejszínt az is jó.
VálaszTörlés(vagy van a Dr.oetker zselatin fix,azt még melegíteni sem kell,csak a tejszínhez adni)
Nagyon guszta lett!!! Én most bevállalnék egy kockát belőle.(nagyot nyeltem) Én mindenhez Hulalát használok!!! Mindig tuti a siker, gyönyörű kemény hab. A tejszínben sem tudni mi lehet a mai világban, akkor meg inkább a jól beválthoz ragaszkodom.
VálaszTörlés