Oszd meg!

2010. március 12., péntek

Búzafűlé

No, nem sokat vacilláltam, hogy vegyek-e búzafűprést, annyi jót olvastam és hallottam róla. Gondoltam, nem kapszulázok meg boltilevezek, hanem itthon frissen préselve, úgy sokkal gazdaságosabb, kifizetődőbb hosszú távon.
A búzafű levét még szoknom kell, elsőre borzalmas volt. Keserűre számítottam, de édes volt, édes fűíz... (brrr). De nem baj. Benzsi mondta, ahogy tisztul az ember, annál ihatóbbnak fogja találni. Bízom benne én is.

Rövid "búzafű-mese" képekben:

Búzafűmag (tönkölybúza!!!) - kezdésnek 3 kiló!


A várva várt búzafűprés. Lexen márkájú, kézi. Öröm tekerni! Gyönyörűű :-)



A tönköly búzafűmagokat egy éjszakányi vízbe áztatás után elültettem,
majd pár nap múlva ilyen lett az én kis élő táplálékom:


És elkezdett növekedni, és nőtt, nőtt:


Mígnem elérte a vágókort. Naponta egy bő maréknyit arattam belőle ....


És kipréseltem ....


Itt ez a drága nedű, csak lenne jobb íze!!! :-)
De majd megszokom... Kezdetnek csak 20 ml kb.


És a megmaradt szárazanyag "kunkorvány"... (lehet, hogy ilyen szó nincs is? :-)
Nagyon jól kipréseli, egy csepp lé sem marad a fűben!


Kipróbáltuk répával is, mivel nemcsak búzafüvet lehet benne préselni, hanem bármilyen kemény zöldséget. Almára nem jó, az túl puha hozzá. Répánál működött nagyon jól.
A répalét lehet keverni zellerlével, paradicsomlével, befűszerezni friss petrezselyemlevéllel és bazsalikommal és meginni.
Nem is kell ezeknél jobb egészséglé!


Komoly méregtelenítő kúrát még nem tarthatok, de szuper lesz ez majd akkor is, ha már töretlen lesz az utam a kitisztulás felé.

12 megjegyzés:

  1. Gratulálok az új szerzeményedhez!!! Nagyon tetszik a képes beszámolód, olyan jó volt nézni azt a szép búzát. Látom nagyon elszánt vagy, csak így tovább!!:)

    VálaszTörlés
  2. Szóval akkor még mindig bírod tartani a lépést! Gratulálok és további kitartást kívánok hozzá! Én is örültem eme beszámolódnak! Nagyon jó azért, hogy az a prés multifunkcionális!:)

    VálaszTörlés
  3. Hű de ügyes vagy én egy korty után nem tudtam többet inni belőle brrrr. Szégyen szemre rég jártam erre de most olvasgattalak, és írtál a zsázsáról fura mert nekem meg ez ízlik , de nagyon :) Olyan klassz dolgokat tettél fel amiket kifogok próbálni :))!!!
    További kitartást !!

    VálaszTörlés
  4. Csodálom az elszántságodat! :)
    A kis "mese" nagyon jó volt, annyira hogy még nekem is megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne, marmint milyen egészséges lenne... De még gyűjtöm az erőt.

    VálaszTörlés
  5. Hű-ha. Nagyon klassz! Magáról a gépről mesélnél egy kicsit? Hol, mennyiért, ilyenek. Mekkora etc. Apszolut én is érzem, hogy jó lenne, csak borzasztóan hezitálok ez ügyben is. köszi,
    Zhani

    VálaszTörlés
  6. De jó! Anyukámnak is ilyen van, présel szorgalmasan :) az íze tényleg nagyon rossz, legalábbis nem bírtam megszokni, így maradnak a nagy nyelések :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Köszönöm, hogy benéztetek. Igen, Gizi, elszántnak elszánt vagyok, de azért nem olyan könnyű egyik napról a másikra áttérni egyfajta életmódról a másikra, persze elszántság nélkül nem lehet. Be-becsúszik egy-egy hagyományos étel is, de úgy látom, azért haladok egy jó úton már. :-)
    SEdith - igen, tartom a lépést, és szeretném továbbra is. Zhani, a prést a buzafu.unas.hu oldalról rendeltem, 13.000 Ft-ért, ott találtam a neten a legolcsóbban. Teszveszen is néha árulnak használtat, de gondoltam, ha egyszer kiadok pénzt rá, akkor inkább új. Búzafű maggal meg szállítással volt annyi, mint máshol csak a prés. A gép tényleg jó, vannak ennél drágábbak is, meg elektromos, de nekem úgy gondoltam, megfelel ez.
    A búzafű biztos jó hatással fog bírni, annyi mérget megevett már az ember, hogy ideje valamivel "kipucolni". Férjem nem akarja inni, mert neki szinte látom, hogy égnek áll a haja meg keresztbe álla szeme, hacsak megemlítem, hogy igyon (bár azért néha legyűri), de én úgy érzem, hogy időd kell hagyni neki, nem lehet az első korty után azt mondani, hogy köszönöm, én ebből többet nem kérek...
    Na, ennyi ... :-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Eddig az ár is elrettentett, de ez így egészen méltányos. Most már csak arról kéne meggyőznöm magam,hogy nem is macerás ez az egész, és könnyen beleilleszthető a mindennapokba. A magokat muszáj földbe ültetni szerinted? Csíráztatóban működne vajon?

    VálaszTörlés
  9. Zhani! Beilleszthető könnyen a hétköznapokba! Eleinte én is úgy gondoltam, hogy nem lesz annyi időm a két gyerkőctől, hogy faksznizzak vele, de este összeszerelem a gépet, reggel már csak vágnom kell, és egy perc sem kell mire kipréselem. Mosogatással együtt megvan két perc alatt az egész. :-)
    Én most földbe ültettem, de lehet, hogy legközelebb nem abba fogom, csak simán tálcán, nagyon erős kis hajtások, állnak, mint a cövek, ki fogom úgy is próbálni. Én a muskátlis balkonládámban csináltam eddig.

    VálaszTörlés
  10. Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet keverni őket, hogy ihatóbb legyen a búzafűlé? Mondjuk a répalével?

    VálaszTörlés
  11. Képzeld-képzeld! Vettem. :) Ma reggel próbáltam ki első ízben, bolti kész búzafűből, de akkor is! (Csíráztató tálcán próbálok sajátot is termeszteni.) Szerintem fincsi az íze, édeskés. Nagyon köszönöm a bíztatásod, megadtad a végső lökést, ezer hála érte.
    Az adagokra vonatkozóan van valami tanácsod? Kis pálinkással kezdtem :)
    Jújj, nagyon örülök!

    Zh.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails