Amúgy ha a füstös ízt nem számítom, teljesen kolbász íze van. A fűszerezéssel óvatosan kell bánni, nekem az első nem sikerült, túl sok paprikát tettem bele. Ez a második már finom ehető volt. Inkább kevesebb fűszer az elején, és lehet még bele keverni, ha kevés.
Hozzávalók:
1,5 csésze bio búza, 1,5 csésze barnarizs, fűszerek: pirospaprika, köménymag, só, icipici bors, icipici fokhagyma, icipici vöröshagyma apróra vágva, tengeri só (a fűszerekkel lehet egyéni ízlés szerint variálni), kis víz, hogy kenhető legyen.
Elkészítés:
A búzát beáztatom 3-4 órára, de egy éjszakára is lehet. Ezt követően vizet cserélve rajta felteszem főni, és addig főzöm, míg teljesen puha nem lesz (ez kb. 1,5-2 óra), a vizet néhányszor lecserélem rajta. A barnarizst szintén puhára főzöm. A főtt gabonákat a fűszerekkel jól összekeverem, hozzáteszek egy kis vizet, majd éppenhogy a botmixerrel egyet brümmentek rajta.
Ha kell, utánízesíthető.
Hopsz, most ütött szöget a fejembe, hogy talán egy kis szójaszósz víz helyett adhatna neki egy kis füstös ízt..... :-)
1,5 csésze bio búza, 1,5 csésze barnarizs, fűszerek: pirospaprika, köménymag, só, icipici bors, icipici fokhagyma, icipici vöröshagyma apróra vágva, tengeri só (a fűszerekkel lehet egyéni ízlés szerint variálni), kis víz, hogy kenhető legyen.
Elkészítés:
A búzát beáztatom 3-4 órára, de egy éjszakára is lehet. Ezt követően vizet cserélve rajta felteszem főni, és addig főzöm, míg teljesen puha nem lesz (ez kb. 1,5-2 óra), a vizet néhányszor lecserélem rajta. A barnarizst szintén puhára főzöm. A főtt gabonákat a fűszerekkel jól összekeverem, hozzáteszek egy kis vizet, majd éppenhogy a botmixerrel egyet brümmentek rajta.
Ha kell, utánízesíthető.
Hopsz, most ütött szöget a fejembe, hogy talán egy kis szójaszósz víz helyett adhatna neki egy kis füstös ízt..... :-)