Hozzávalók:
5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshezElkészítés:
A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.) Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla. Alkalmas húsokhoz köretnek, illetve főzelékekhez is kínálható.